• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
  Fixa Projektet arkiv

  Fixa projektet > Smarta verktyg till altanen

   anza altanverktygSmarta verktyg till altanen

  Anza, som grundades i småländska Bankeryd 1946, är inte bara Nordens ledande leverantör av måleriverktyg. I sortimentet hittar vi dessutom en samling fiffiga verktyg som är tacksamma att ha hemma när det är dags att fräscha upp träaltanen.


  Huvudprodukt: Altanverktyg 2-i-1

  Anzas 2-i-1 Altanverktyg är en smart lösning där du fäster slipplatta och appliceringsdyna på ett och samma verktyg, och enkelt kan skifta ut insatserna beroende på vilken uppgift du ska utföra. Kombinera Altanverktyget med något av Anzas Elite justerbara förlängningsskaft (finns i olika längder) för att kunna arbeta effektivt och ergonomiskt.

  När du ska slipa

  Slippapper medföljer inte till antanverktyget utan behöver köpas till. För slipning av trätrall rekommenderar vi generellt korn P120. Arbeta metodiskt för att slipa bort flisor och ojämnheter. Altanverktygets bredd sträcker sig över två brädor. Se till så att du får träet riktigt barfotavänligt.

  När du ska olja in

  När det är dags att olja in eller kanske lasera altanen använder du samma verktyg och förlängningsskaft som till slipningen, men byter ut slippappret mot den medföljande appliceringsdynan. Häll upp terrassoljan i Anzas Fill & Carry Färgtråg och använd trågets rullyta för att droppa av överflödig olja från altanverktyget under arbetet.

  Stryk ut oljan i ett tunt lager i samma riktning som träets ådring och gör klart några brädor i taget. Komplettera med pensel för att komma åt ordentligt mellan brädor och på altanens kanter.

  Tips!

  Var noga med att borsta bort slipdamm från trallen innan du oljar in. Träet ska också vara torrt eller nästan torrt innan du oljar in det. Om du har en fuktmätare kan du kontrollera så att fukthalten är max 16%.

  Att komplettera med

  Slippapper till Anzas altanverktyg har storleken 80X230 mm och säljs i fempack. Refill av appliceringsdynan finns att köpa separat.

  Anza Elite Träoljepensel finns i bredderna 75 och 120 mm, och penseln kan enkelt fästas på samma förlängningsskaft som du har till ditt altanverktyg för att underlätta ditt arbete.

  Anza Skurborste Terrass är tillverkad av solitt trä och specifikt framtagen för att ta bort smuts och gammal träolja innan du betsar/oljar/målar din terrass.

  Anza Platinum Täckplast Inne & Ute kommer med integrerad maskeringstejp och är perfekt för all intäckning av husväggar och rabatter under terrassarbeten. Täckplasten tål både sol och regn och önskad längd rivs enkelt av direkt på förpackningen.

  Anza Tryckspruta 2 L är en lågtrycksspruta med många användningsområden och passar utmärkt för applicering av altantvättmedel.

  Här kan du se hela Anzas sortiment hos oss >>