• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
  Fixa Projektet arkiv
  RSS

  Fixa projektet > inlägg '2023' 'maj'

  Välja tätningslister - en snabbguide
  Välja tätningslister - en snabbguide
  Om du märker att det drar kallt från ytterdörren, dörren till altanen eller något av fönsterna där hemma är det hög tid att göra något åt saken. Det fina är att det i de flesta fall varken behöver vara särskilt dyrt eller krångligt. Genom att montera tätningslister som isolerar mot både kyla och värme samt drag med en minimal arbetsinsats. Tätningslisten skyddar även mot damm, pollen och är dessutom ljudisolerande. På köpet kommer du att sänka dina värmekostnader. Frågan är då vilken sorts tätningslist du ska välja? Här är en snabbguide!
  Olja in träterassen
  Olja in träterassen
  Gassande sol och ösande regn, lekande barn och utspillda kaffekoppar. Träterrassen brukar få stå ut med en hel del över året, så inte undra på att den kan behöva lite omtanke ibland. Med en grundlig rengöring och inoljning inför sommaren kan du få din terrass att se som helt ny ut igen – samtidigt som du förlänger dess totala livslängd betydligt.
  Smarta verktyg till altanen
  Smarta verktyg till altanen
  Anza, som grundades i småländska Bankeryd 1946, är inte bara Nordens ledande leverantör av måleriverktyg. I sortimentet hittar vi dessutom en samling fiffiga verktyg som är tacksamma att ha hemma när det är dags att fräscha upp träaltanen.
  Bygg trall med dolt montage
  Bygg trall med dolt montage
  Med Essve HDS – Hidden Decking System – bygger du ditt trädäck helt utan synliga skruvhuvuden. Trallskruven skruvas ner i sidan av trallbrädan, så att du får ett dolt montage och resultatet är en träterrass med en lyxigt ren känsla som är svår att uppnå med traditionell toppskruvning. Metoden gör det också betydligt lättare att undvika sprickor och stickor som annars kan uppstå under skruvandet.