• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

  Skräddarsy dina fönsterglas med 9 smarta tillval

  Skräddarsy dina fönsterglas med 9 smarta tillval

  På senare år har det skett en spännande produktutveckling inom fönsterglas. Möjligheten att skräddarsy dina nya fönster efter just dina önskemål och behov har aldrig varit större. Det finns mängder av tillval som adderar extra komfort, funktion och säkerhet, här nedan har vi listat de nio vanligaste.

  Tillval som skapar komfort

  Solskydd
  Fönsterglas med solskydd släpper in ljuset men stänger ute solvärmen, vilket bidrar till jämnare inomhusklimat och minskar behovet av kylning.

  Minska buller
  Med en livligt trafikerad gata utanför barn- eller sovrummet kan extra ljudreducerande glas vara en smidig lösning.

  Energiglas
  Fönsterglas med extra lågt U-värde gör att du minimerar dina värme- och energiförluster.

  Funktioner som underlättar vardagen

  Självrengörande
  Underlätta putsningen med smutsavvisande glas. Den speciella ytan tillsammans med solljuset och regnet gör att smutsen sköljs bort.

  Antikondens
  Med nya täta och energieffektiva fönster uppstår ibland utvändig kondens. Med antikondensglas kan du reducera detta till ett minimum.

  Insynsskydd
  I badrum, fönsterpartier i entrén eller där husen ligger tätt kan det vara skönt att minska insyn genom exempelvis frostat, etsat eller ornamentsglas.

  Fönsterglas som ökar säkerheten

  Brand
  Är du ute efter brandklassade produkter som försvårar brandspridning går det att få glas med brandskydd till flera olika fönstermodeller på marknaden.

  Skyddsglas
  Ett fönster med skyddsglas förhindrar eller minskar effekten av medvetna attacker och angrepp utifrån och finns i olika skyddsklasser.

  Personsäkert
  Enligt Boverkets byggregler (BBR) måste härdat eller laminerat glas användas i glasdörrar samt vid fönsterytor lägre än 60 cm från golvet, för att minska risken för skärskador om olyckan är framme.

  Vi hjälper dig att välja rätt fönsterglas

  Besök din lokala bygghandel för att se vilka leverantörer som erbjuder fönsterglas och tillval som passar just dina behov. Vi har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter och erfarna säljare som kan besvara alla dina frågor!