• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
  Fixa Projektet arkiv
  RSS

  Fixa projektet > inlägg '2023' 'mars'

  Fasadbyte - Steg för steg
  Fasadbyte - Steg för steg
  Att ge ditt hus en snygg, slitstark och dessutom energieffektiv träfasad är en investering som du garanterat kommer att kunna räkna hem i längden. Att byta ut en gammal träfasad mot en ny är heller inget komplicerat projekt, men att vara åtminstone två–tre händiga personer som hjälps åt brukar vara bra. Var alltid noga med säkerheten om det är ett tvåplanshus som du ska arbeta med. Genom att hyra en byggställning blir arbetet både säkrare och roligare.
  Ta hand om din träfasad
  Ta hand om din träfasad
  Trä är det vanligaste fasadmaterialet för småhus i Sverige, och inte undra på det. Trä är ett vackert och prisvärt material och svenskt trä är också ett utmärkt val ur miljösynpunkt. Våren och sommaren är den bästa tiden att se över dina träfasader och till att börja med bör du göra en bedömning av vilket skick träpanelen är i. Finns det brädor som behöver bytas ut, är det läge att bättra på med nya färgskikt, eller är det kanske bara dags att ge ditt hus en rejäl fasadtvätt?
  Stenläggning – våra bästa tips
  Stenläggning – våra bästa tips
  Går du i tankar på att lägga marksten runt huset, på uteplatsen eller på uppfarten? Att lägga sten kan vara ett delvis krävande projekt, men å andra sidan är det ett arbete som du kommer ha glädje av under väldigt lång tid. Det första att ta ställning till när det handlar om stenläggning brukar vara valet mellan att använda betongplattor eller natursten.
  Lägg ny trall på altanen med dolt skruvmontage!
  Lägg ny trall på altanen med dolt skruvmontage!
  Planerar du att bygga altan eller lägga ny trall? Då kan NKT Fasteners Deck Pro® verktyg vara precis det du behöver för att enkelt fixa drömaltanen! En altan med dolt skruvmontage är riktigt snyggt. Verktyget Deck Pro® gör inte bara arbetet smidigare, det ökar även effektiviteten och säkerheten samtidigt som slutresultatet blir stilrent och barfotavänligt.
  Komposittrall-det bekväma alternativet
  Komposittrall-det bekväma alternativet
  Vad sägs om en altan byggd med trall som är riktigt tålig och enkel att ta hand om? Att lägga komposittrall på uteplatsen har blivit ett populärt val, och fördelarna är många. Komposittrall konstrueras av en mix av olika träfibrer och plaster, vilket ger ett material som är motståndskraftigt, skönt att gå på och så gott som underhållsfritt.