• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
  Fixa Projektet arkiv

  Fixa projektet > Skapa ett harmoniskt badrum

  skapa-ett-harmoniskt-badrum

  SKAPA ETT HARMONISKT BADRUM

  Eftersom du förmodligen planerar att leva länge med ditt badrum, och det kommer att kosta en del att få det på plats, är det viktigt att få det rätt från början. Gör ditt badrum till en välkomnande oas i vardagen och ett rum som avspeglar din personlighet.


  Ta vara på ytorna i familjebadrummet

  När du har lite extra utrymme att röra dig med, se till att använda det på ett klokt sätt. För barnfamiljen kan dubbla handfat vara en god idé och tvättställ med låg montering, alternativt en stadig träpall, kan också underlätta. För att minska vattenåtgången och maximera säkerheten, välj en blandare med sensor och reglerad maxtemperatur. Stort badrum men inga barn? Använd ytan till tvättpelare eller någon snygg extraförvaring. Gröna växter (levande om det finns tillräckligt med ljus, annars i plats) sätter pricken över i.

  Få det lilla badrummet att kännas större

  När du har lite extra utrymme att röra dig med, se till att använda det på ett klokt sätt. För barnfamiljen kan dubbla handfat vara en god idé och tvättställ med låg montering, alternativt en stadig träpall, kan också underlätta. För att minska vattenåtgången och maximera säkerheten, välj en blandare med sensor och reglerad maxtemperatur. Stort badrum men inga barn? Använd ytan till tvättpelare eller någon snygg extraförvaring. Gröna växter (levande om det finns tillräckligt med ljus, annars i plats) sätter pricken över i. SE VÅRT UTBUD FÖR DITT BADRUM HÄR.

  renovera-badrum-tips

  Varma fötter och torra handdukar

  Ju kallare ute desto skönare med golvvärme. Elektrisk golvvärme är enklare att installera än en vattenburen lösning och många gånger behöver du inte bryta upp det befintliga golvet. I ett mindre badrum kan golvvärme plus en hand dukstork räcka som uppvärmning. I det större badrummet kan det behövas en radiator eller extra handdukstork. Använd termostat för att minska energiförbrukningen

  Dusch eller dopp?

  Ju kallare ute desto skönare med golvvärme. Elektrisk golvvärme är enklare att installera än en vattenburen lösning och många gånger behöver du inte bryta upp det befintliga golvet. I ett mindre badrum kan golvvärme plus en hand dukstork räcka som uppvärmning. I det större badrummet kan det behövas en radiator eller extra handdukstork. Använd termostat för att minska energiförbrukningen.

  1. En duschkabin tar mindre golvyta, men bygger å andra sidan på höjden, vilket kan få rummet att upplevas mindre.

  2. För en normallång duschning behövs det bara en fjärdedel av vattnet i ett fyllt badkar.

  3. Ett badkar har bra bonusfunktioner: barntvätt, handtvätt, hundtvätt – och så själva duschfunktionen förstås.

  4. Beroende på ditt val, fundera på om du vill lyxa till det med funktioner som ångdusch eller massagebad.